Táncegyüttes

Szeretettel várjuk, azokat az óvodásokat és kisiskolásokat, akik szeretnének megismerkedni a klasszikus és modern tánc alapjaival. Családias légkörben, gyermekszerető táncpedagógusok adják át a több éves tapasztalataikat és tánctudásaikat a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Minden foglalkozásunkon érdekes, egyszerűbb, játékos mozdulatokkal, ritmusgyakorlatokkal, táncelőkészítő mozdulatsorokkal vezetjük be őket a táncművészet világába. Fontos a rendszeres testmozgáson túl, az állóképesség, a koordináció, a ritmusérzék fejlesztése, a térbeli tájékozódás javítása, a különböző ortopédiai problémák javulása, a könnyed mozgás, a jó koordináció, az ügyesség, az izmok erősítése és a helyes, szép tartás elsajátítása, mindezt játékos formában. Minden táncos foglalkozás, tudatos mozgásfejlesztés is! Táncos foglalkozásainknál az év végét jelmezes bemutatóval zárjuk, az általunk biztosított ruhákban. Bizonyítványt nem adunk, nálunk mindenki az év végi fellépésen bizonyít. A gyerekek lassú léptékben haladnak, de biztosan az év végi koreográfia felé. 

Foglalkozásaink a 2024/25.  tanévben:

BALETT

Agóra Szeged:

-Péntek 16.00-16.40, I.em.kék terem, Kezdő Balett (4-7 év)

Ára: 7.000 Ft/hónap/4 alkalom

Dorozsma Művelődési Ház:

- Kedd 17.00-17.40, fönti kis terem, 

Ovi Balett

- Kedd 17.40-18.25, fönti kis terem, Suli Balett

Ára: 6.000 Ft/hónap/4 alkalom

A balett óra felépítése: a bemelegítést, gimnasztikát követően ritmusgyakorlatok, majd középgyakorlatok, kis- és nagy ugrások, majd forgások következnek. A kezdő balett óra célja az, hogy már kis korban kialakuljon a helyes testtartás, a testtudat, a könnyed mozgás, a jó koordináció, a szép tartás és a ritmusérzék.

A foglalkozásra hozni kell: rózsaszín dressz, fehér harisnyanadrág, rövid szoknya.

NÉPTÁNC

Agóra Szeged:

- Szerda 17.10-17.50, I.em.kék terem, Néptánc (4-6 év)

Ára: 7.000 Ft/hónap/4 alkalom

A néptánc óra célja: a helyes testtartás, testtudat kialakítása, a népi játékok, mondókák, kiszámolók, népdalok, gyerekdalok, ritmusgyakorlatok, dunántúli ugrós és csárdás lépések tanulása, az állóképesség, térbeli tájékozódás, nagy mozgások, és a mozgáskoordináció fejlesztése. Ez a típusú mozgás kiváló kezdet más táncok további elemeinek az elsajátításához.

A foglalkozásra szükség van: kényelmes ruhára, teli talpú, jól záródó cipőre, lányoknak pörgős szoknyára.

MODERNTÁNC

Agóra Szeged:

- Szerda 16.30-17.10, I.em.kék terem, Kezdő Kismoderntánc (3-4 év)

- Péntek 16.40-17.20, I.em.kék terem, Kismoderntánc /középhaladó/ (5-7 év)

- Péntek 17.20-18.15, I.em.kék terem, Haladó Moderntánc (8-13 év)

Ára: 7.000 Ft/hónap/4 alkalom

Dorozsma Művelődési Ház:

- Csütörtök 17.20-18.00, kis terem, Kismoderntánc (3-6 év)

- Csütörtök 18.00-18.45, kis terem, Sulis Moderntánc (7-12 év)

Ára: 6.000 Ft/hónap/4 alkalom

Moderntánc tanulásakor a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve tanulnak a gyerekek karaktertáncot, hip-hop-ot és színpadi showtáncot. A moderntánc óra felépítése:a bemelegítést, gimnasztikát követően ritmusgyakorlatok, alaplépések, mozdulatok elsajátítása, majd a koreográfiák tanulása és begyakorlása következik. Aki szeretne, lehetősége van moderntánc versenyen is részt venni.

A foglalkozásra szükség van: kényelmes ruhára, balettpacsnira vagy zoknira.

JELENTKEZÉS A FOGLALKOZÁSOKRA

GYIK

1. Mikor kezdjük el látogatni a kezdő táncórákat? 

Ha a gyermek szobatiszta és tud beszélni. Ha szeret zenére mozogni, táncolni.Ha elég bátor ahhoz, hogy 30-45 percet töltsön a táncteremben a szülő nélkül, miközben játékosan, érdekes dolgokat tanulhat. Nyilván könnyebb a beszokás, ha már bölcsis vagy ovis. Ha szereti a társaságot, a közösséget és szeret új barátságokat kötni. Ha elég nyitott és megvan benne a vágy, hogy az adott foglalkozásra járjon.

2. Hogyan lehet jelentkezni?

Aki tudja, hogy gyermeke melyik táncstílusra szeretne járni, annak az online jelentkezést ajánljuk a figyelmébe. Aki bizonytalan, lehetősége van év elején személyesen vagy telefonon segítséget kérni. Mivel minden fontos információt emailben szoktam megosztani a szülőkkel, ezért itt az oldalon az online regisztráció elengedhetetlen. 

3. A szülő jelen lehet-e a táncórán?

Első órán nem tiltjuk, de nem is javasoljuk. A későbbiek folyamán pedig egyáltalán nem! A szülők minden esetben a terem előtt várakozzanak és ajtó nyitáskor találkoznak újra a gyermekükkel. Ez azért szükséges, mert ha a szülő jelen van a teremben, a gyermek másként viselkedik, csak rá figyel, nem a feladatokra és az órára koncentrál. A mi célunk pedig az, hogy a gyermek a táncpedagógus figyelmét, szeretetét, instrukcióit fogadja el. Hosszú évek tapasztalata az, hogy amelyik gyermek nem megy be az első foglalkozásra egyedül, a következőkre sem fog. Épp ezért az a célunk, hogy a kisgyermek minél hamarabb megbarátkozzon a többiekkel, velünk pedagógusokkal, a táncteremmel, a szokásokkal és a tánccal. Ha a szülő bent van, sajnos elvonja a gyermek figyelmét. Az első óra még ismerkedés és barátkozás szokott lenni. Azt szeretnénk, hogy minél több kis táncos egyedül tegye meg velünk ezeket az első lépéseket a táncolás és a terem felé. Sokat tud segíteni a szülő, ha már otthon felkészíti erre a gyermekét. Beszéljünk róla, hogyha szeretne táncra járni, akkor egyedül kell ezt megtennie, csakúgy, mint a bölcsődében vagy az óvodában. Valóban, a bölcsiben, oviban van beszoktatási időszak, de az egy egész napra szól, itt a kicsinek 30-45 percet kell eltöltenie, miközben a szülő kint várakozik.

4. Az első alkalom...

Hasonló az első óvodai naphoz, ahol új a környezet, a társak, a tanár és a szabályok is! Ezért az első óra ezeknek a megismerésével telik. Pár hét, amíg mindenki belerázódik, ennek a megismerésébe. Az igazi tánctanulás a második alkalomtól indul el. 

5. Milyen ruházat szükséges?

Nálunk nincs kötelező dress code. A tánctanulás sikeressége nem a ruhában rejlik, azt az elvet valljuk, hogy legyen kényelmes és a gyermek jól érezze magát benne. Bár mi is tudunk ruhát, tütüt, balett pacsnit, cipőt biztosítani, de nem ragaszkodunk hozzá, hogy tőlünk szerezzék be. Színben a balettnál a rózsaszín preferáljuk. A foglalkozásokra a kicsiknek egy kis párnát szoktunk kérni, amire leülhetnek. Moderntánc: balett pacsni,kényelmes ruházat, ülőpárna. Balett: balett pacsni, tornadressz/lehetőleg rózsaszín/ fehér harisnya, ülőpárna. Néptánc: kényelmes teli talpú cipő, lányoknak pörgős szoknya, ülőpárna. Az évzáró táncgálánkra a ruhák nagy részét mi és ingyen!!! biztosítjuk. 

6. Mit adhat gyermekének a táncoktatás?

Önfegyelmet, munkamorált, arányos izomzatot, szép tartást egy családias közösséget. A művészeti nevelés pedig segíti a gyermekeket, hogy toleráns és kulturált, a művészetek befogadására és értékelésére nyitott személyiséggé váljanak. Mi a táncoktatást komolyan vesszük, és szeretnénk, hogy akik hozzánk járnak, azok is komolyan vegyék. 

7. Mikor és hogyan kell fizetni?

A tandíjakat havonta szedjük és az első hónap 15-ig kérjük kiegyenlíteni. Az első óra akkor ingyenes, ha a gyermek a továbbiakban nem szeretne az órákon részt venni.

8. Lehet-e hiányozni?

Hosszan tartó betegség (3-4 alkalom) esetén a tandíjat jóváírjuk, 1-1 alkalmas hiányzást nem áll módunkban figyelembe venni, mert a táncpedagógus az órát megtartja, a terembérletet pedig mi is mindig előre kifizetjük. A befizetett összeg letáncolható és tornázható más foglalkozásokon, egyéb esetben egyéni elbírálás alá esik és megbeszélés tárgyát képezi.

9. Ha a gyermekem nem akar az órára menni...

Ahogy a gyermeket elvisszük iskolába, hogy megtanulja az alapokat, majd az összetettebb dolgokat, úgy a táncórák esetében is fontos a folyamatosság és a következetesség. Az iskolában is lemarad a gyermek, ha nincs bent az órán és ez a táncfoglalkozás esetében sincs másképp. A kimaradt gyermekeket csak a többiek hátrányára lehet felzárkóztatni, ami nem fair. A sok hiányzás nemcsak a mi munkánkat, de a jelenlevő gyerekekét is megnehezíti, ha a hiányzók miatt kell újból próbálni. Ezért megkérünk mindenkit, hogy csak indokolt esetben hiányozzanak a gyermekek a táncórákról. 

10. Tanítási szünetek

Nemzeti ünnepeken, hivatalos munkaszüneti napokon nincs oktatás, az AndiTáncok Együttes egyik helyszínén sem. Őszi és tavaszi szünetben lehetnek foglalkozások, de ezt mindig előre jelezzük.

11. Lesz-e záró vizsga?

Záró vizsga nincs, hanem év végi, színpadi bemutató előadás van helyette. Félévkor, nyílt órákat tartunk az oktatási helyszíneken, ahol a szülők, hozzátartozók megtekinthetnek egy órát. Jó alkalom egy ilyen nyílt óra arra, hogy megnézzék, miket tanulnak a gyerekek az év folyamán, illetve kiváló összehasonlítási alap lesz az Év végi Gálához. A tanév végén a növendékek az Évzáró Táncgálán mutatják be, hogy mit tanultak az adott tanévben.