Mozgásműhely

Foglalkozásaink a 2024/25.  tanévben:

ISKOLÁRA FELKÉSZÍTŐ OKOSÍTÓ TORNA

Agóra Szeged:

- Szerda 17.50-18.30 I.em. kék terem (5-7 év)

Ára: 8.000 Ft/hónap/4 alkalom

Dorozsma Művelődési Ház:

- Kedd 18.25-19.05, fönti kis terem   (5-7 év)

Ára: 7.000 Ft/hónap/4 alkalom

A foglalkozáson a következő készségeket fejlesztjük: 

 - mennyiségi ismeretek bővítése, számolási készség, 

- olvasási, beszéd és nyelvi készségek, 

- nagy- és finommozgások, - grafomotorika fejlesztése, 

- kognitív funkciók, testséma, téri és idő orientáció, 

- koncentráció, figyelem és emlékezet, 

- szociális készségek. 

A foglalkozásokon alkalmazzuk: 

 - mozgásos, játékos homloklebeny gyakorlatokat, 

- mondókával kísért mozgás-, ritmus- és ujjgyakorlatokat,

- komplex mozgásfejlesztést, 

- Nild terápiákat, 

- Brain-Gym és játékos agyintegrációs tréninget.

Amit a foglalkozásra hozni kell: kényelmes ruházat, egy üres, kis alakú füzet.

KOMPLEX MOZGÁSFEJLESZTÉS és ISKOLAÉRETTSÉGI VIZSGÁLAT

A mozgásterápia alkalmazása segít a tanulási- és magatartási problémával küzdő gyerekeken. Ezzel a terápiával megelőzhetők, oldhatók és javíthatóak a tanulási- és magatartási problémák.  A Komplex mozgásterápiás fejlesztés egy olyan neuropedagógiai eljárás, amely az idegrendszer plaszticitását, állandó változásra való képességét igyekszik kihasználni leginkább mozgásos, egymásra épülő specifikus gyakorlatok segítségével. A mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer fejlődésével, ha a mozgásfejlődésben valami nem megfelelően történik ez megmutatkozik az idegrendszer működésében és több területen is okozhat elégtelen működést. A fejlesztés során a mozgás az egyik legfontosabb eszköz, mellyel megfelelő ingereket biztosítunk az idegrendszer fejlődéséhez, ezek pedig serkentik az agy és az idegrendszer érését.

Legfőbb alkalmazási területei: 

-Tanulási nehézség esetén (Diszlexia,Diszgráfia,Diszkalkulia),

- Grafomotorika és finommotorika,

- Észlelés zavara: látás, hallás, mozgás, tapintás,

- Figyelemkoncentráció és ADHD,

- Magatartási problémák, beilleszkedési nehézségek,

- Bizonytalan dominanciák,

- Lemaradt mozgásfejlődés,

- Megkésett beszédfejlődés (kiegészítő terápiája lehet).

Az Mozgásterápiát egy speciális Edu-Kineziológiai tornával ötvözöm, melynek neve Brain Gym, azaz Agytorna. A Brain Gym és a Homloklebeny gyakorlatok is különböző tanulási képességek fejlesztésével foglalkozik, speciális mozgásformákat, folyamatokat és programot tartalmaz annak érdekében, hogy gyermeke hatékonyabban tudjon tanulni. A tanulási folyamatokat a NILD terápiákkal (ritmikus írás, ovis nild, fonológiai tudatosság) is segítem, hogy az iskola gördülékenyebben menjen. 

- Egyéni állapotfelmérés, mozgás- és iskolaérettségi vizsgálat (1,5 - 2h): 14.000 Ft,

- Egyéni mozgásterápia, kontroll, 4 hetes torna összeállítása és betanítása (1h): 8.000 Ft.

A terápia egy minden részképesség területre kiterjedő, teljes körű vizsgálattal kezdődik, melyre építve tervezem meg, hogy mely technikák alkalmazására lesz szükség a fejlesztésben ahhoz, hogy a gyermek hátrányait, gyengeségeit csökkentsük, ledolgozzuk. Ezáltal válik a terápia egyénre szabottá.

A vizsgálatra és a konzultációra előzetes telefonos bejelentkezés szükséges 

06-70/9431327.

GYERMEKJÓGA és 

CSALÁDI JÓGA

A gyermekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás. áll, minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetünk az adott óra mesekeretére. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmezek nélkül, ám tudatos mozgáselemekkel, komplex mozgásfejlesztéssel, teljes átéléssel kivitelezve.

A mozgás, a mese, a játék alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül komplexen hat a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődésére, mindezt pedig a spiritualitás mellőzésével. Állatutánzó mozgáselemek az alapok, majd ezek sorozatai és nehezítései, mindez játékosan, dalokkal, versekkel, mondókákkal fűszerezve. A gyermekjóga órákba aktívan beépül a mozgásfejlesztés. Szeretettel várom azokat a gyermekeket, akik szeretnének még sokat játszani, fejlődni, kikapcsolódni és mindezt testtudatosan, mozgásfejlesztéssel, hogy kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyenek.

Amit hozni kell: kényelmes ruházat.

Időtartama: 40 perc, 1500 Ft.

A CSALÁDI, azaz a SZÜLŐ-GYEREK, páros jóga órán együtt kell mozogni, játszani, jógázni a gyermekkel.A Családi jóga egy remek alkalom, ahol sok mozgással és vidámsággal fűszerve szeretteinkkel felszabadultan lehetünk együtt. Ilyenkor megoszthatjuk egymással a jógázás örömeit, sikerélményeit. Együtt játszva felismerhetjük, fejleszthetjük gyermekeink adottságait, képességeit, megnyílhatunk egymás felé. Mindeközben a jóga összes jótékony hatásából közösen részesülünk: a tartások átmozgatják, erősítik egész testünket, a gyakorlatok által harmonizáljuk az agyféltekéket, a relaxáció nyugtató hatással van lelkünkre, a koncentrációs gyakorlatok figyelmünket is elmélyítik, miközben a szorongás enyhítésére és a feszültség levezetésére is kiváló hatású. Páros gyakorlatokat is végzünk, amik lehetőséget adnak az érintésre, meghitt, családias hangulat teremtésére. A csoportos feladatok, játékok pedig mindenki számára izgalmas, felderítő élményt nyújtanak.

Időtartama pedig: 60 perc.Amire szükség lesz: kényelmes ruházat! A program ára egy gyermek+szülő esetén: 4.000 Ft

JELENTKEZÉS A FOGLALKOZÁSOKRA