Mozgás Műhely

Foglalkozásaink a 2023/24-es tanévben:

ISKOLÁRA FELKÉSZÍTŐ OKOSÍTÓ TORNA

Agóra Szeged:

- Szerda 17.50-18.30 I.em. kék terem (5-7 év)

Ára: 7.000 Ft/hónap/4 alkalom

Dorozsma Művelődési Ház:

- Kedd 18.20-19.00

Ára: 6.000 Ft/hónap/4 alkalom

A foglalkozáson a következő készségeket fejlesztjük: 

 - mennyiségi ismeretek bővítése, számolási készség, 

- olvasási, beszéd és nyelvi készségek, 

- nagy- és finommozgások, - grafomotorika fejlesztése, - kognitív funkciók, testséma, téri és idő orientáció, 

- koncentráció, figyelem és emlékezet, 

- szociális készségek. 

A foglalkozásokon alkalmazzuk: 

 - mozgásos, játékos homloklebeny gyakorlatokat, 

- mondókával kísért mozgás- és ritmusgyakorlat, 

- komplex mozgásfejlesztést, 

- Nild terápiákat, 

- Brain-Gym és játékos agyintegrációs tréninget.

Amit a foglalkozásra hozni kell: kényelmes ruházat, egy üres, kis alakú füzet.

GRAFOMOTOROS FEJLESZTÉS

A Grafologika egy olyan logikusan felépített, grafikusan megsegített finom- és grafomotoros fejlesztő eljárás, amelynek célja az agyféltekék összekapcsolására, az agy homloklebenyi területeinek aktivitásnövelésére, fejlesztése, rehabilitálása, leépülésének lassítása, a belső monotónia kialakulásának megsegítése. A Grafologika gyakorlása fejlődést teremt, harmonizál, megelőz, és nem utolsó sorban meditatív. Célja elsősorban a tanulás, fejlesztés, rehabilitáció, terápiás alkalmazás, megelőzés, szellemi frissesség megőrzése, másodsorban a kikapcsolódás, szórakozás, fejlesztés.

A foglalkozás kis csoportos, max.6 főt tudok fogadni, érdemes időben jelentkezni.

Ára:10.000 Ft/4 alkalom.

Amit a foglalkozásra hozni kell: kényelmes ruházat, egy üres, kis alakú füzet, a többi eszközt én biztosítom. 

Egyéni időpont kérés telefonon.

KOMPLEX MOZGÁSFEJLESZTÉS ÉS ISKOLAÉRETTSÉGI VIZSGÁLAT

A mozgásterápia alkalmazása segít a tanulási- és magatartási problémával küzdő gyerekeken. Ezzel a terápiával megelőzhetők, oldhatók és javíthatóak a tanulási- és magatartási problémák.

Az Mozgásterápiát egy speciális Edu-Kineziológiai tornával ötvözöm, melynek neve Brain Gym, azaz Agytorna. A Brain Gym különböző tanulási képességek fejlesztésével foglalkozik, speciális mozgásformákat, folyamatokat és programot tartalmaz annak érdekében, hogy gyermeke hatékonyabban tudjon tanulni. A tanulási folyamatokat a NILD terápiákkal (ritmikus írás, ovis nild, fonológiai tudatosság) is segítem, hogy az iskola gördülékenyebben menjen. A NILD Tanulási Terápia, egy komplex fejlesztő terápia (nyelvi, matematikai és tanulás módszertani területeket fejleszt) tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára, amely integráltan fejleszti az összes tanuláshoz szükséges képességet, és részképességet. Célja, hogy a gyermek sikeresebben, könnyebben vegye az iskolai akadályokat, és hogy ne okozzon számára problémát a feladatok/tananyagok megértése, feldolgozása. Növeli a gyerekek magabiztosságát és kompetenciáját. A módszer fejleszti az észlelés valamennyi területét (látási, hallási és tapintási) az olvasás technikáját, a szövegértést, a szóbeli és írásbeli kifejezőkészséget, a matematikai gondolkozást és a számolási készséget, valamint a kritikai és a kreatív gondolkodást.

- Egyéni állapotfelmérés, mozgás- és iskolaérettségi vizsgálat (1,5 - 2h): 12.000 Ft,

- Egyéni mozgásterápia, kontroll, 4 hetes torna összeállítása és betanítása (1h): 7.000 Ft.

A terápia egy minden részképesség területre kiterjedő, teljes körű vizsgálattal kezdődik, melyre építve tervezem meg, hogy mely technikák alkalmazására lesz szükség a fejlesztésben ahhoz, hogy a gyermek hátrányait, gyengeségeit csökkentsük, ledolgozzuk. Ezáltal válik a terápia egyénre szabottá.

A vizsgálatra előzetes telefonos bejelentkezés szükséges 07-70/9431327.

GYERMEKJÓGA és 

CSALÁDI JÓGA

A gyermekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás. áll, minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetünk az adott óra mesekeretére. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmezek nélkül, ám tudatos mozgáselemekkel, komplex mozgásfejlesztéssel, teljes átéléssel kivitelezve.

A mozgás, a mese, a játék alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül komplexen hat a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődésére, mindezt pedig a spiritualitás mellőzésével. Állatutánzó mozgáselemek az alapok, majd ezek sorozatai és nehezítései, mindez játékosan, dalokkal, versekkel, mondókákkal fűszerezve. A gyermekjóga órákba aktívan beépül a mozgásfejlesztés. Szeretettel várom azokat a gyermekeket, akik szeretnének még sokat játszani, fejlődni, kikapcsolódni és mindezt testtudatosan, mozgásfejlesztéssel, hogy kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyenek.

Amit hozni kell: kényelmes ruházat.

Időtartama: 40 perc, 1500 Ft.

A CSALÁDI, azaz a SZÜLŐ-GYEREK, páros jóga órán együtt kell mozogni, játszani, jógázni a gyermekkel.A Családi jóga egy remek alkalom, ahol sok mozgással és vidámsággal fűszerve szeretteinkkel felszabadultan lehetünk együtt. Ilyenkor megoszthatjuk egymással a jógázás örömeit, sikerélményeit. Együtt játszva felismerhetjük, fejleszthetjük gyermekeink adottságait, képességeit, megnyílhatunk egymás felé. Mindeközben a jóga összes jótékony hatásából közösen részesülünk: a tartások átmozgatják, erősítik egész testünket, a gyakorlatok által harmonizáljuk az agyféltekéket, a relaxáció nyugtató hatással van lelkünkre, a koncentrációs gyakorlatok figyelmünket is elmélyítik, miközben a szorongás enyhítésére és a feszültség levezetésére is kiváló hatású. Páros gyakorlatokat is végzünk, amik lehetőséget adnak az érintésre, meghitt, családias hangulat teremtésére. A csoportos feladatok, játékok pedig mindenki számára izgalmas, felderítő élményt nyújtanak.

Időtartama pedig: 60 perc.Amire szükség lesz: kényelmes ruházat! A program ára egy gyermek+szülő esetén: 4.000 Ft

JELENTKEZÉS A FOGLALKOZÁSOKRA