Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Okosító Komplex Mozgásterápia

Kedves Szülő!

 

Gyermekük harmonikus fejlődése,  sikeres iskolakezdése és problémamentes tanulása minden lelkiismeretes szülő szívügye. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő mozgásfejlődés, ugyanis ez biztosítja az idegrendszer kellő érettségét.

 

Kiknek szól az Okosító Komplex Mozgásterápia?

 

- Minden nagycsoportos korú gyereknek, hogy gond nélkül, sikeresen kezdhesse az első osztályt (iskolaérettségi felmérés)​.

- Tanulási nehézségekkel küzdő, magatartási problémás gyerekeknek.

- Diszlexiás, diszgráfiás, figyelemzavaros gyerekeknek.

- Nincs felső korhatár, kamaszok, felnőttek is sikerrel használhatják!

 

Hogyan működik?

 

- egyéni szülői konzultáció és részletes, játékos felmérés (1,5 óra),

- személyre szabott mozgásprogram,

- 20-30 perc játékos torna otthon, hetente 4-5x ,

- szakavatott segitség a gyakorláshoz,

- egyéni ellenőrzés (havi 1x 1 óra), új gyakorlatok, egyéni fejlődési ütem, 

- a mozgás révén az idegrendszer érik, rendeződik,

- fokozatosan javul az iskolai teljesítmény, a magatartás,

- a terápiák után történő visszamérések, felmérések díjmentesek. 

 

Hol és mikor?

 

Egyéni időpont egyeztetéssel Szegeden és  Dorozsmán.

 

e5795e80170906282a0ab84c7f1652b5--back-to-school-art-school.jpg

A mozgásterápia alkalmazása segít a tanulási- és magatartási problémával küzdő gyerekeken. Az időben alkalmazott terápiával megelőzhetők, oldhatók és javíthatóak a tanulási- és magatartási problémák. " A tanulás öröm is lehet! "  

 

Az Mozgásterápiát egy speciális Edu-Kineziológiai tornával ötvözöm, melynek neve Brain Gym, azaz Agytorna. A Brain Gym különböző tanulási képességek fejlesztésével foglalkozik, speciális mozgásformákat, folyamatokat és programot tartalmaz annak érdekében, hogy gyermeke hatékonyabban tudjon tanulni. A tanulási folyamatokat a NILD terápiákkal (ritmikus írás, ovis nild, fonológiai tudatosság) is segítem, hogy az iskola gördülékenyebben menjen. A NILD Tanulási Terápia, egy komplex fejlesztő terápia (nyelvi, matematikai és tanulás módszertani területeket fejleszt) tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára, amely integráltan fejleszti az összes tanuláshoz szükséges képességet, és részképességet. Célja, hogy a gyermek sikeresebben, könnyebben vegye az iskolai akadályokat, és hogy ne okozzon számára problémát a feladatok/tananyagok megértése, feldolgozása. Növeli a gyerekek magabiztosságát és kompetenciáját. A módszer fejleszti az észlelés valamennyi területét (látási, hallási és tapintási) az olvasás technikáját, a szövegértést, a szóbeli és írásbeli kifejezőkészséget, a matematikai gondolkozást és a számolási készséget, valamint a kritikai és a kreatív gondolkodást.
 

0-brain-gym.jpg        nild.jpg

 

Az Okosító Komplex Mozgásterápiát, azoknak a gyerekeknek javaslom, akik elmúltak már 5 évesek és az alábbi tünetek vagy tünetegyüttesek jellemzőek rájuk:

- mozgása esetlen és összerendezetlen,

- nyugtalan, izgő-mozgó, indokolatlan rohangálás jellemzi,

- egyensúlyérzéke fejletlen,

- nem egyértelműen dőlt még el, hogy melyik kezét részesíti előnyben eszközhasználatkor jobb vagy bal kezét,

- nem szívesen rajzol, ember ábrázolása nem a korának megfelelő,

- ceruzafogása szabálytalan,

- figyelme csak rövid időre tartható fenn vagy könnyen elterelődik,

- nehezen tájékozódik térben és időben,

- nem szereti a meséket, verseket hallgatni és ezeket nehezen is tanulja meg.

 

Okosító Komplex Mozgásterápia:

egyéni állapotfelmérés, mozgásvizsgálat (1,5h): 9.000 Ft,

- egyéni mozgásterápia 4 hetes torna összeállítása és betanítása (1h): 7.000 Ft.

( A terápia egy minden részképesség területre kiterjedő, teljes körű vizsgálattal kezdődik, melyre építve tervezem meg, hogy mely technikák alkalmazására lesz szükség a fejlesztésben ahhoz, hogy a gyermek hátrányait, gyengeségeit csökkentsük, ledolgozzuk. Ezáltal válik a terápia egyénre szabottá. )

Helyszíne: Dorozsmán, Szegeden az Agórában időpont egyeztetéssel.

0fb-681..jpg

 

A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel,

 

csak előzetes, telefonos bejelentkezéskor tudok

 

időpontot adni 06-70/9431327

 

A foglalkozásra a gyermeknek kényelmes ruhában kell jönni. 

 

A szülő jelen lehet a vizsgálaton és a foglalkozásokon.

 

Napjainkban egyre több a tanulási, magatartási zavarral küzdő gyermek. Az ő számukra Kulcsár Mihályné Delacato módszere alapján már több évtizede oktatja és alkalmazza a komplex mozgásterápiás módszerét. Az elemi mozgásokat beleépítette a terápiába és kidolgozta a rávezető gyakorlatsorokat. Kidolgozta a térérzékelés, az egyensúlyérzék és a finommozgások  gyakorlatsorait is a Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására címmel. A feladatokban az újabb és újabb feladatok lelkesítően hatnak a gyermekekre. Az új feladathelyzetek erőteljesebb ingereket biztosítanak az idegrendszer fejlődéséhez. Kísérletekkel bizonyították, hogy az agy aktivitása a tanulás időszakában a legnagyobb.  A módszer tapasztalatai azt igazolják, hogy a rendszeresen végzett terápia hatásos, megelőzhető illetve korrigálható vele a tanulási nehézség. Nagyon jól használható az iskolások tanulási-magatartási zavarainak korrekciójára, illetve óvodásoknál prevencióra. A módszernek nincs különleges eszközigénye. A tornát iskolára felkészítésként is javaslom 5 éves kortól.