Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Családi és GYERMEKJÓGA

A gyermekjóga foglalkozások középpontjában a  mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetünk az adott óra mesekeretére. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmezek nélkül, ám de tudatos mozgáselemekkel, komplex mozgásfejlesztéssel, teljes átéléssel kivitelezve.dsc04765.jpg

A mozgás, a mese, a játék alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül komplexen hat a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődésére, mindezt pedig a spiritualitás mellőzésével. A jóga nem vallás és nem sport! Indiából ered ugyan, több ezer éves mozgásrendszer, amely az idő múlásával fennmaradt és tovább fejlődött. Mivel a természetben alakult ki a jóga módszere, így gyakorlatai is természetesek és egyszerűek. Állatutánzó mozgáselemek az alapok, majd ezek sorozatai és nehezítései, mindez játékosan, dalokkal, versekkel, mondókákkal fűszerezve. A mai gyerekek életmódja nagymértékben mozgásszegény (TV, számítógép, telefonos játékok,a sok iskolapadban ülés, stb.)Sok olyan gyermekkel találkozunk, akiknek a magatartásuk, figyelmük, mozgásuk, érzelmi megnyilvánulásuk, önbizalmuk, önértékelésük gyenge. Idegrendszeri fejletlenség is megtalálható ezeknek az okoknak a hátterében.

dsc04935.jpgEnnek figyelembe vételével, a gyermekjóga órákba aktívan beépül a mozgásfejlesztés. Olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel természetesen játszva, amelyek a fent említett területeket fejlesztik, tehát komplex mozgásfejlesztés valósul meg minden gyermekjóga órán! Szeretettel várom azokat a gyermekeket, akik szeretnének még sokat játszani, fejlődni, kikapcsolódni és mindezt testtudatosan és mozgásfejlesztéssel, hogy kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyenek heart !

 

fotorcreated1.jpg

Gyerekjóga foglalkozásokat Dorozsmán az AndiTáncok Együttes MozgásKuckójában tartjuk:

 

Tandíj a gyerekjóga órákra: 

 

1 alkalom: 1.200 Ft

 

 

0fb-365.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSALÁDI: 

 

 Szülő-Gyermek Jóga óra

 

 

 

A CSALÁDI, azaz a SZÜLŐ-GYEREK, páros jóga órán együtt kell mozogni, játszani, jógázni a gyermekkel.

A Családi jóga egy remek alkalom, ahol sok mozgással és vidámsággal fűszerve szeretteinkkel felszabadultan lehetünk együtt. Ilyenkor megoszthatjuk egymással a jógázás örömeit, sikerélményeit. Rengeteget játszunk, hiszen belső gyermekünk egész életünkben éhes a játékra, felszabadultságra. Felnőttként sokat tanulhatunk gyermekeink nyitottságából, spontaneitásából, ha néha az Ő perspektívájukból figyeljük a világot. Együtt játszva felismerhetjük, fejleszthetjük gyermekeink adottságait, képességeit, megnyílhatunk egymás felé. Mindeközben a jóga összes jótékony hatásából közösen részesülünk: a tartások átmozgatják, erősítik egész testünket, a gyakorlatok által harmonizáljuk az agyféltekéket, a relaxáció nyugtató hatással van lelkünkre, a koncentrációs gyakorlatok figyelmünket is elmélyítik, miközben a szorongás enyhítésére és a feszültség levezetésére is kiváló hatású. Páros gyakorlatokat is végzünk, amik lehetőséget adnak az érintésre, meghitt, családias hangulat teremtésére. A csoportos feladatok, játékok pedig mindenki számára izgalmas, felderítő élményt nyújtanak.

 

Időtartama pedig: 60 perc.

Amire szükség lesz: kényelmes ruházat!

A program ára egy gyermek+szülő esetén: 3.000 Ft.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, előzetes bejelentkezés szükséges!

Maximális létszám: 7 család-14 fő.

 

 

 

KUTYÁS-GYERMEKJÓGA óra

 

0fb-600.jpg

 

Vizsgázott, terápiás kutyusokkal jógázunk és játszunk a kutyás-gyermekjóga órán.

Aktívan és izgalmasan kapcsolódik be a terápiás kutya a gyermekjógába, ahol a sok együttes, önfeledt játék, a mozgás és  az érintés dominál.

 

 

Időtartama: 60 perc.

Amire szükség lesz: kényelmes ruházat!

A program ára egy gyermek esetén: 2.000 Ft.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, előzetes bejelentkezés szükséges!

Maximális létszám: 13 fő.

 

 

Jelentkezni a programokra itt lehet!

0lefele-nyil.png

FONTOS!!!!

Csak az jelentkezzen, aki komolyan is gondolja és eljön a foglakozás(ok)ra!

Ne foglalja más elől a helyet, aki meg szeretne jönni!

Regisztrálni, a helyet foglalni, nem eljönni és le sem mondani, nem etikus!